Vrijdag 12 augustus 2022

Home Reviews Unibet
  • Grootste aanbod
  • Snelle uitbetalingen
  • Goede klantenservice
  • Beperkte bonussen

Unibet is een aanbieder van online kansspelen. Het is wereldwijd een van de bekendste online casino’s en bookmakers. Vooral het enorme aanbod aan weddenschappen op sport zorgt voor veel populariteit voor deze aanbieder. Unibet was de grootste aanbieder van online kansspelen in Nederland voor de regulering in oktober 2021.

Unibet veilig en betrouwbaar?

Vergunning Ksa JA
Nederlandse support JA
iDeal JA
Tegoeden gescheiden? JA
Live chat JA

Op de website van Unibet zijn nagenoeg alle populaire casinospellen te spelen die je ook in een fysiek casino kunt spelen. Daarnaast kom je er nog talloze andere spellen tegen. Je kan tegen de computer spelen, maar er is ook een live casino. Hier zie je met eigen ogen de handelingen die door de dealer/croupier verricht worden.

Naast casinospellen kun je zoals gezegd ook weddenschappen op nagenoeg alle sportevenementen plaatsen. Daarnaast bieden ze ook nog bingo en poker aan. 

Bonussen bij Unibet

Nieuwe spelers kunnen bij Unibet kiezen uit drie verschillende welkomstbonussen. Zo is er voor iedere speler een bonus die bij hem of haar past. Als je je registreert kan je kiezen uit:

  • Sportbonus
  • Casinobonus
  • Live casinobonus

Alle bonussen hebben een waarde van € 40.

Sportbonus Unibet

Bij de sportbonus krijg je € 40 aan free bets als je een weddenschap plaatst van minimaal € 10. Je mag bij deze weddenschap geen gebruik maken van het cashoffer. Zodra de originele weddenschap is afgehandeld ontvang je de vier free bets.

Deze vier free bets van € 10 moeten op verschillende manieren gebruikt worden. Hieronder staat wat voor soort free bets je krijgt

Free bet 1Free bet van € 10 voor een live weddenschap
Free bet 2Free bet van € 10 voor een pre-match weddenschap
Free bet 3Free bet van € 10 voor een betbuilder
Free bet 4Free bet van € 10 voor een combinatieweddenschap van drie of meer selecties
Sportbonus

Casinobonus Unibet

Kies je voor de casinobonus, dan krijg je free spins. Bij een storting van € 25 of meer krijg je 200 free spins met een waarde van € 0,20 per spin. De free spins ontvang je op vier opeenvolgende dagen, waar je steeds 50 free spins krijgt voor een gokkast.

Dag 150 x € 0,20 Cash Free Spins voor Super Flip nadat je €25 hebt ingezet
Dag 250 x € 0,20 Cash Free Spins voor Runner6Runner
Dag 350 x € 0,20 Cash Free Spins voor Book of Dead
Dag 450 x € 0,20 Cash Free Spins voor Simply Wild
Casinobonus

Live Casino-bonus Unibet

De laatste optie is een live casino-bonus. Hierbij krijg je € 40 aan free chips om in te zetten in het live casino van Unibet, verdeeld over vier dagen. De minimale storting voor de live casino-bonus is ook € 25.

Dag 1€ 10 in Free Chips voor Unibet Live Blackjack nadat je € 25 hebt ingezet
Dag 2€ 10 in Free Chips voor Unibet Live Lightning Roulette
Dag 3€ 10 in Free Chips voor Live Crazy Time
Dag 4€ 10 in Free Chips voor Live Roulette
Live-casino Bonus

Spelaanbod

Het spelaanbod van Unibet is ontzettend groot en divers. In vergelijking met fysieke casino’s is er bij deze aanbieder van online kansspelen veel meer mogelijk.

Om het overzichtelijk te houden, hebben ze het spelaanbod onderverdeeld in vijf categorieën: Casino, Live Casino, Sportweddenschappen, Bingo, en Poker.

Unibet Casino

Wanneer je op de website van Unibet op het kopje ‘Casino’ klinkt, ontvouwt zich direct een uitgebreid spelaanbod. Een groot deel van deze spellen betreft slots. Je komt hier onder meer een aantal klassieke gokkasten tegen, maar er verschijnen ook regelmatig nieuwe slots. Dit kunnen bijvoorbeeld slots zijn die inhaken op de actualiteiten of een populair thema hebben.

Naast de slots tref je in het casino van Unibet ook verschillende tafelspellen aan, zoals blackjack en roulette.

Unibet Live Casino

Een groot voordeel van Unibet is dat je hier ook live kunt spelen. Voor het live spelaanbod navigeer je naar ‘Live Casino’. Onder dit kopje kom je talloze populaire casinospellen tegen, waaronder live roulette en live blackjack. Wil je liever Live Roulette met een twist spelen, dan kan je Lightning Roulette, XXXTreme Lightning Roulette, of Gold Bar Roulette eens proberen. Naast Evolution maakt Unibet ook gebruik van de live casinospellen van Pragmatic Play.

Unibet dankt haar bekendheid vooral aan het aanbod voor wedden op sport.

Het spelaanbod onder ‘Live Casino’ lijkt op het eerste oog veel op de spellen die onder het kopje ‘Casino’ staan, maar toch is er een belangrijk verschil. In het live casino speel je namelijk niet tegen de computer, maar tegen echte dealers en croupiers.

Je ziet hen op jouw scherm en zij verrichten zelf de handelingen behorende bij het betreffende spel.

Unibet heeft ook een groot aanbod in de live gameshows die het aanbiedt. De volgende spelshows kan je vinden op de site:

Sportweddenschappen

Unibet dankt haar bekendheid vooral aan het aanbod voor wedden op sport. Mensen van over de hele wereld kunnen sinds jaar en dag wedden op sportwedstrijden bij deze kansspelaanbieder. Bij deze bookmaker kun je niet alleen wedden op populaire sporten als voetbal en formule 1, maar ook op snooker, badminton, darten, surfen en tafeltennis.

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt er bij dit Zweedse bedrijf wel een weddenschap voor afsluiten. Voor iedere sportwedstrijd geldt dat je vaak allerlei soorten weddenschappen af kunt sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op de winnaar, maar ook op de eerste doelpuntenmaker of degene met de meeste punten. En zo zijn er nog talloze opties.

Bingo

Naast tafelspellen, slots en sportweddenschappen kun je bij Unibet ook bingo spelen. Op de website van deze kansspelaanbieder navigeer je simpelweg naar dit spel door op het kopje ‘Bingo’ te klikken. Vervolgens ontvouwen zich verschillende bingo-rooms.

De meeste rooms hanteren verschillend prijzen voor de bingokaarten. Hoe lager de prijs van een kaart, des te minder geld je wint als je bingo hebt. Het spel wordt snel afgewerkt en je hoeft niets bij te houden. Getrokken getallen worden namelijk automatisch van je kaart/kaarten afgestreept. 

Unibet Poker

Een andere reden waarom Unibet zo populair is in Nederland, is het pokeraanbod van de site. Poker is één van de onderdelen van de site die de online aanbieder de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld. Het lanceerde haar eigen ontwikkelde online pokersite die vooral gericht is op recreatieve spelers.

Je kunt bij Unibet Poker toernooien en cashgames spelen met uiteenlopende limieten.

Het bedrijf maakte eerder dit jaar ook bekend dat de Unibet Open terug zal keren, met een nieuwe editie van de Unibet Open Malta. De Unibet Open is de eigen live toernooiserie van het online casino en de editie in Malta zal extra speciaal worden. Naast de terugkeer na jarenlange afwezigheid door COVID-19 is het ook nog eens de 25e verjaardag van Unibet Poker en het 15e seizoen van de Unibet Open.

Unibet legaal in Nederland?

Unibet kreeg op 8 juni 2022 haar vergunning van de Kansspelautoriteit. Sinds 4 juli 2022 is Unibet ook daadwerkelijk terug voor Nederlandse klanten. Sinds deze datum kunnen spelers een account registreren en spelen bij Unibet.

Unibet en moederbedrijf Kindred hadden al lang daarvoor kenbaar gemaakt een Nederlandse vergunning aan te gaan vragen om zodoende legaal op de Nederlandse markt te opereren.

Unibet van 1 oktober 2021 tot 4 juli 2022 offline in Nederland

Unibet stuurde een uur voor middernacht een persbericht dat ze hadden besloten de Nederlandse markt tijdelijk te verlaten. Henrik Tjärnström, CEO van de Kindred Group, zei daarover toentertijd het volgende, en liep ook al vooruit op wanneer je weer kon gaan spelen bij Unibet:

“De openstelling van de online gokmarkt in Nederland is een zeer positieve stap voor alle betrokkenen. Wij kijken ernaar uit om in de loop van 2022 onze Nederlandse licentie te ontvangen en daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving als gewaardeerde expert in het realiseren van een duurzame gokmarkt.

“Wij hebben altijd een veilige gokomgeving centraal gesteld in onze strategie en activiteiten, en voldoen nu al zoveel mogelijk aan alle Nederlandse licentie-eisen. We blijven ons volledig inzetten voor consumentenbescherming, het voorkomen van verslaving, en het bestrijden van fraude en criminaliteit. Een belangrijk onderdeel hiervan is onze ambitie om in 2023 nul procent inkomsten uit schadelijk gokken te halen.”

Henrik Tjärnström, CEO Kindred Group

Op 4 juli 2022 was het dan weer zover, want op die datum konden Nederlandse spelers terugkeren op het platform van Unibet. Bijna een maand na het verkrijgen van de Nederlandse licentie ging Unibet.nl live.

Hoe maak je een account aan met een welkomstbonus bij Unibet?

Unibet

1

Ga naar Unibet via CasinoNieuws.nl

Klik op de ‘Naar casino’-knop bovenaan deze review om de beste bonus te krijgen bij Unibet.

Unibet speel nu

2

Klik op Speel nu!

Klik op de gele ‘Speel nu!’-knop om te beginnen met je te registreren.

3

Voer je geboortedatum in

Op de eerste pagina van het registratieproces bij Unibet wordt gevraagd om je geboortedatum in te voeren. Dit heeft er namelijk mee te maken dat je gebruik kan maken van een welkomstbonus als je 24 jaar of ouder bent.

welkomstbonus unibet

4

Kies je registratiebonus

Je hebt de keuze uit een drietal bonussen: een voor sport, een voor casino, en een voor live casino. Zo kan je € 40 aan free bets ontvangen, € 40 aan free chips voor het live casino of 200 free spins ter waarde van € 40.

5

Klik op 'Ik wil dit aanbod'

Om de bonus te accepteren klik je op Ik wil dit aanbod. Wil je geen gebruik maken van een bonus? Klik op het woord overslaan om door te gaan zonder welkomstbonus

6

Klik op 'Registreer met IDIN' om de registratie te starten

Een belangrijke stap is de identiteitsverificatie. Unibet moet zeker weten wie jij bent. Een nepaccount registreren bij Unibet is er niet bij, je moet je identificeren. Een tweede account op dezelfde naam aanmaken is er ook niet bij, dat is niet toegestaan.

Een eenvoudige manier om de identiteitsverificatie door te komen, is via IDIN. Unibet kan op die manier je gegevens controleren bij jouw bank. Binnen enkele minuten is deze verificatie hierdoor gelukt. Klik op registreer met IDIN en vervolgens op de naam van je bank om door te gaan.

7

Houd je identiteitsbewijs voor de camera

De volgende stap lijkt op die wanneer je een online betaling doet. Afhankelijk van de bank, krijg je een scherm met een QR-code of krijg je de optie om in te loggen.

  1. We openen de bankieren app van onze bank op onze telefoon
  2. We loggen in door onze code in te voeren
  3. We selecteren de scanner bovenaan
  4. We richten met de camera op ons computerscherm tot de QR-code wordt herkend
  5. We bevestigen het delen van onze gegevens

8

Voer je gegevens in

De volgende stap in het proces is het invoeren van de aanvullende gegevens. Dit zijn de gegevens die niet direct vanuit IDIN naar Unibet gestuurd konden worden. Hier vul je je e-mailadres in, je gekozen wachtwoord, je telefoonnummer, geboorteplaats, en burgerservicenummer.

9

Bevestig de gegevens

Geef aan hoe je door Unibet benaderd mag worden, lees de algemene voorwaarden door en accepteer deze. Accepteer als laatste de bonusvoorwaarden en klik op Bevestig registratie.

10

Bevestig je e-mailadres of telefoonnummer

Om je registratie te af te ronden dien je je e-mailadres of je telefoonnummer te bevestigen. Dit kan je doen via de bevestigingsmail die je krijgt of het sms’je dat je ontvangt. Zodra dit gelukt is, klik je op verder gaan.

11

Kies je limieten

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe wetgeving, is dat online casino’s en bookmakers iedere klant moeten vragen limieten in te stellen. Bij Unibet kies je nu voor de volgende zaken:

  • Hoeveel geld je dagelijks maximaal wil spenderen (uitgedrukt in euro’s)
  • Hoelang je dagelijks/wekelijks/of maandelijks maximaal wil spelen (uitgedrukt in uren en minuten)
  • Hoeveel geld je maximaal in je Unibet-portemonnee wilt hebben (uitgedrukt in euro’s)

Deze limieten kan je later in je account nog aanpassen. Denk er nu al wel goed over na, want het zijn belangrijke keuzes.

De derde optie vraagt je in te stellen hoeveel geld je maximaal op je account wilt hebben staan. Als je hier bijvoorbeeld €1.000 invult en je wint door een bijzondere weddenschap veel geld waardoor er €4.000 op je Unibet-account staat, dan wordt er automatisch €3.000 naar je rekening gestort. Die andere €1.000 blijft dan in je account staan.

12

Bijna klaar! Nu nog een legitimatiebewijs uploaden

Na het kiezen van je limieten word je doorgestuurd naar de website van Unibet, maar je ziet direct bovenin je scherm een gele balk met verificatie vereist. Klik op Aan de slag om te starten met het proces.

Om het proces te starten klik je op de grijze knop met Identiteitsbewijs.

13

Bestand uploaden

Allereerst kies je welk legitimatiebewijs je wil uploaden. In ons voorbeeld gaan we een paspoort uploaden. Klik op Selecteer bestand en kies de foto van het legitimatiebewijs dat je wil uploaden. Denk hierbij wel om de volgende zaken:

  • Zorg ervoor dat het id-document scherp in focus is
  • Vermijd weerspiegelingen en tegenlicht
  • Zorg ervoor dat alle hoeken van het id-document zichtbaar zijn
  • Dek geen belangrijke gegevens af

14

Kopie van je identiteitsbewijs verzenden

Als je het juiste bestand hebt gekozen, dan verschijnt deze in beeld. Let goed op dat je een document hebt geselecteerd welke nog geldig is. Als alle details zichtbaar zijn, dan ben je klaar om door te gaan. Klik op de gele knop met verzenden en dan is je document verzonden.

15

Geld storten

Bij Unibet kan je casinospellen spelen en wedden op sport. Je kan pas meedoen voor echt geld als je zelf echt geld inzet, en daarvoor moet je geld storten. Klik hiervoor rechtsboven op storting.

De eerste keer dat je stort, moet je dat doen met de bankrekening die je eerder hebt opgegeven (en waarmee je je via IDIN geïdentificeerd hebt). Unibet gebruikt hiervoor iDEAL. Het is mogelijk dat het hiervoor later ook Trustly aan zal bieden maar bij de lancering is iDEAL de enige optie.

Hoeveel je de eerste keer stort, kan belangrijk zijn. Dit is afhankelijk van de registratiebonus die je hebt gekozen in de eerste stap. Zorg ervoor dat je minimaal het bedrag dat bij de bonus hoort stort.

16

Voer de iDEAL betaling uit

De volgende stap zal voor de meeste mensen een bekende zijn: met iDEAL de betaling uitvoeren. Dit werkt hetzelfde als iDEAL bij een webwinkel als bol.com of coolblue. Afhankelijk van je bank scan je een QR-code of log je in op je bankomgeving.

17

Klik op Ok

Als je betaling met iDEAL is gelukt, kom je terug in het startscherm van Unibet. Klik nog even op Ok in de pop-up midden op je scherm.

18

Klaar is Kees! Spelen maar!

Als alles goed is gegaan, ben je nu helemaal klaar. Je hebt een account aangemaakt, jezelf geïdentificeerd door een foto te maken van je identiteitsbewijs en via IDIN, en je hebt een storting gemaakt. Nu ben je helemaal klaar om te spelen!

Veelgestelde Vragen

Ja, Unibet is beschikbaar in Nederland en volledig legaal.

Ja, het bedrijf heeft een licentie in België. Hierdoor kunnen Belgische spelers terecht bij één van de meest populaire aanbieders.

Unibet is een veilig en betrouwbaar online casino. Het bedrijf heeft verschillende licenties in verschillende landen, waaronder Italië, Denemarken, Zweden, België, Malta en het Verenigd Koninkrijk. Sinds 8 juni 2022 heeft Unibet ook een licentie in Nederland.

Unibet heeft ook een live casino, waar spelers geholpen door een echte dealer of croupier. Je kunt er onder andere live roulette en live blackjack spelen.

Unibet heeft een online casino met een enorm variërend aanbod. Het aanbod bestaat uit populaire tafelspellen als blackjack, baccarat en roulette, maar ook tientallen verschillende slots.

Voor veel vragen kun je terecht in het helpcentrum. Daarnaast kun je gemakkelijk contact met ze opnemen via de live chat of via de telefoon.

Unibet biedt de mogelijkheid om geld te storten via iDeal, creditcards, en bankoverschrijving.

 

Op 8 juni 2022 heeft Unibet een vergunning in Nederland gekregen. Sinds 4 juli 2022 kunnen Nederlandse spelers weer spelen bij Unibet

Nieuwe spelers kunnen bij Unibet kiezen uit een van de drie bonussen. Er is een sportbonus waar bij je € 40 aan free bets krijgt wanneer je € 10 inzet. De tweede optie is een casinobonus van 200 free spins als je € 25 stort. De laatste optie is een live casinobonus met € 40 aan free chips als je € 25 stort.

Details

Bedrijfsgegevens
Oprichtingsjaar
1997
Oprichter(s)
Anders Ström
Eigenaar
Kindred Group
Uitbetaalsnelheid
Direct

Betaalmethoden

Beschikbare bonussen

Cashback Cash back

Sport-bonus

Wed € 10 en krijg € 40 aan free bets

Pak de bonus

Casino-bonus

Stort € 25 en krijg 200 free spins

Pak de bonus
Free spins

Live Casino-bonus

Stort € 25 en krijg € 40 in free chips voor het live casino

Pak de bonus

Beschikbare spellen

Contact & support

Telefoonnummer

+31 800 022 9854

Twitter

@unibet

Bereikbaarheid

24/7

E-mail

[email protected]

Over support

Unibet biedt haar klanten een uitgebreide support. Dit uit zich op verschillende manieren. Allereerst vind je bij ieder spel een duidelijke speluitleg. Hier kun je altijd op terugvallen als je het spel niet (helemaal) begrijpt. Daarnaast kun je altijd een beroep doen op het Help Centre van Unibet. Hier vind je een antwoord op vrijwel alle veelgestelde vragen.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Unibet. Dit kan per mail, maar ook via de chat. Unibet streeft ernaar om jou zo snel mogelijk van een passend antwoord te voorzien.

Uitleg beoordelingen

Naam Antwoord Weging / Factor
Minimale storting voor bonus €21 of meer 6
Bonuspercentage tot 100% 6
Rondspeelvoorwaarden 20x of minder 10
Subtotaal: 7.3
Maximale inzet per spin €5 of hoger 1
Free spins waarde 20 euro storting €0 tot €2 0.9
Max uitbetaling bonus Nee 1
Uitgesloten gokkasten 0 tot 5% 1
Reload bonus 1 per week Ja 1
Totaal: 6.6
Naam Antwoord Weging / Factor
Gokkasten (aantal premium providers) 20 10
Sportwedden Bookmaker 9
Poker Ja eigen netwerk 10
Bingo Ja 10
Aantal tafels Live Casino 50 of meer 10
Taal Live Casino Exclusieve NL tafels 10
Subtotaal: 9.8
Totaal: 9.8
Naam Antwoord Weging / Factor
Vergunning Kansspelautoriteit, Nederland 10
Eigenaar Beursgenoteerd 10
Responsible gaming Vergunning Nederland 10
Subtotaal: 10
Spelerstegoeden afgescheiden Ja 1
Samenwerking met CasinoNieuws Ja + werkend 1
Totaal: 10
Naam Antwoord Weging / Factor
Beste betaalmethode iDEAL 10
Uitbetalingslimiet Geen 10
Snelheid uitbetalingen 1-2 dagen 8.5
Subtotaal: 9.5
Minimale storting €10 1
Administratiekosten uitbetaling Nee 1
Totaal: 9.5
Naam Antwoord Weging / Factor
Bereikbaarheid klantenservice 24 uur per dag 10
Algemene voorwaarden Nederland 10
Subtotaal: 10
Boete voor inactiviteit Nee 1
Nederlandstalig klantenservice Ja 1
Beschikbare helpdesks Live chat 1
Totaal: 10