Donderdag 11 april 2024

Speel bewust
Home Reviews Betnation
  • Uitgebreid aanbod slots
  • Drie providers Live Casino
  • Ook bonussen voor bestaande gokkers
  • Prijsdrops
  • Geen wedden op sport
  • Geen bingo en poker

Betnation is een nieuw online casino dat sinds 18 oktober 2022 live is in Nederland. Het online casino biedt met 20 providers een zeer ruim aanbod online gokkasten. Ook is er veel aandacht besteed aan het live casino en kun je er terecht voor de Megaways en Slingo spellen.

Betnation

Is Betnation
veilig en betrouwbaar?

Vergunning KsaJA
Nederlandse supportJA
iDealJA
Tegoeden gescheiden?JA
Woordmerk Kansspelautoriteit (origineel)
Woordmerk Kansspelautoriteit (origineel)

Eind april 2022 werd al bekend dat ORYX de software zou gaan leveren aan Betnation en daarbij de onderliggende techniek zou gaan verzorgen voor het online casino. ORYX wordt ook door bekende online casino’s als Jack’s Casino & Sports, BetCity, en 711 gebruikt in Nederland. De aankondiging was het eerste signaal van de komst van Betnation.

Op 13 september kwam het heuglijke nieuws dat Nederland er een Oer-Hollands casino bij kreeg. De vergunningsaanvraag van Smart Gaming B.V. werd goedgekeurd door de kansspelautoriteit en daarmee was de casino licentie van Betnation een feit.

Nadat de kroon op de i was gezet, de leeuw in een nieuw jasje was gestoken en alles naar behoren werkte, was het op 18 oktober 2022 dat het de site van Betnation de lucht in ging. Met de Hollandse stijl en een meer dan uitgebreid casino aanbod, is Betnation er voor om de harten van de Nederlandse casino speller voor zich te winnen.

Spelaanbod Betnation

Betnation liet er duidelijk geen gras over groeien en sloot een waanzinnig aantal contracten af met de providers van online casino spellen. De nadruk ligt duidelijk op het casino waarbij geen spel lijkt te ontbreken. In het aanbod vind je de spellen van NetEnt, Gamomat, Pragmatic Play en Stakelogic, maar ook een groot aantal minder bekende providers krijgen de ruimte bij Betnation.

De Megaways gokkasten en de Slingo spellen wonnen beiden enorm aan populariteit de afgelopen jaren. Het is dan ook niet vreemd te zien dat deze spellen een eigen categorie kregen. Hetzelfde geldt voor de Bonanza gokkasten, ontwikkeld door verschillende providers.

Slingo

Betnation heeft ook Slingo in haar assortiment opgenomen. Dit is een mix tussen een gokkast en bingo. Op dit moment biedt Betnation 24 verschillende slingogames aan, waaronder Slingo Sweet Bonanza, Slingo Starburst, en Slingo Deadliest Catch.

Megaways

De eerste Megaways spellen werden ontwikkeld door Big Time Gaming (inmiddels onderdeel van Evolution). Al snel bleek de Megaways engine een succes. De onvoorspelbaarheid van het aantal symbolen op de rollen (meestal tussen de 2 en de 7 symbolen) en de 117649 manieren om te winnen bleken een schot in de roos.

Meestal houdt een ontwikkelaar stevig vast aan een succes om het tot in het oneindige uit te melken. Big Time Gaming besloot het succes met andere ontwikkelaars te delen, met als enige doel het Megaways logo onder grote video slots titels te hangen zoals Gonzo’s Quest, Twin Spin en Legacy of Ra bijvoorbeeld. Inmiddels is het aanbod zo groot, dat het een aparte categorie verdient.

Geen bookmaker

Op dit moment is er nog geen sportsbook beschikbaar, dus het wedden op sport is niet mogelijk bij Betnation. Dit zal op termijn nog wel toegevoegd gaan worden.

Live Casino

Op zoek naar een real time casino ervaring, wachten de live dealers je op in het Live Casino. Daarbij heb je de keuze uit enkele Nederlandse speeltafels voor de populaire tafelspellen. Het overgrote gedeelte van de tientallen speeltafels is in het Engels waardoor Betnation een van de grotere Live Casino’s te bieden heeft.

In het live casino vind je drie providers terug:

  • Evolution Gaming (Bekend van Crazy Time, Monopoly Live, en Lightning Roulette)
  • Stakelogic Live (Super Stake Roulette 5000x)
  • Pragmatic Play (Boom City, Sweet Bonanza Candy Land)

Een greep uit het aanbod live spellen:

Qua spelshows kun je bij Betnation rekenen op:

Bonussen

Free spins

Bij Betnation heb je meerdere welkomstbonussen. De eerste welkomstbonus bestaat uit free spins bij de eerste storting. De minimale storting is € 10, en je kan tot 500 free spins krijgen bij je eerste storting.

StortingAantal free spinsWaarde per spin
€10 t/m €29.9910€ 0,10
€25 t/m €49.9925€ 0,10
€50 t/m €99.9950€ 0,10
€100 t/m €199.99100€ 0,10
€200 t/m €299.99200€ 0,10
€300 t/m €399.99300€ 0,10
€400 t/m €499.99400€ 0,10
€500+500€ 0,10

De free spins zijn alleen geldig voor het spel Big Bass Bonanza en hebben een geldigheidsduur van 30 dagen nadat deze verstrekt zijn. De storting moet minimaal een keer rondgespeeld worden, waarbij slots, blackjack, en poker allemaal 100% meetellen. De welkomst free spins bonus is slechts eenmalig.

Stortingsbonus

De tweede bonus is een stortingsbonus van 10% van je storting tot maximaal € 100. Om in aanmerking te komen voor deze bonus moet je eerste storting minimaal € 10 zijn en moet de storting ten minste een keer worden ingezet op online gokkasten, blackjack, en/of poker. De stortingsbonus is slechts eenmalig.

Welkomstbeloning

Ook krijg je een welkomstbeloning van €10 tegoed bij een storting van minimaal € 10. Dit moet minimaal een keer rondgespeeld worden. De welkomstbeloning is slechts eenmalig.

Verwijs-een-vriendbeloning

Daarnaast kent Betnation een verwijs-een-vriendbeloning. Wanneer je een nieuwe gokker van 24 jaar of ouder aanmeldt bij Betnation krijgen beide accounts een beloning van € 10 wanneer er een eerste storting is gedaan door het nieuwe account. In totaal kan je vijf keer een beloning krijgen wanneer je een nieuwe vriend aanmeldt voor het online casino.

Loyaltybeloning: Weekly & Mystery Drops

Deze free spins, met een standaardwaarde van € 0,10, zijn direct opneembaar zonder inzetvereisten. Je maakt kans op deze loyaltybeloning wanneer je in de afgelopen zeven dagen tenminste een storting hebt gedaan. Met live tegoed (zoals American Roulette) kun je maximaal 100x je tegoed winnen. Eigenaren van een account hebben drie dagen om de drops te claimen in hun account.

Toernooien

Betnation houdt maandelijkse en weekend toernooien, waarbij je tickets moet verzamelen. Onder alle tickets worden vervolgens prijzen verloot.

Speltips

Verantwoord gokken staat hoog op de prioriteitenlijst bij Betnation. Dit is duidelijk te merken wanneer je een rondje casino lobby doet. Op de spelpagina’s tref je niet alleen een waanzinnig aanbod casino spellen aan, maar ook de nodige speltips. Deze staan prominent boven de spellen.

Het is een uitstekend initiatief, want in het moment, wil je nog weleens de basisregels van het gokken vergeten. Dit leidt vaak tot onnodige verliezen. Neem de speltips dus regelmatig door, zelfs al denk je ze allemaal uit je hoofd te kennen.

Uitbetaling en storting

Bij Betnation geldt er een minimaal opnamebedrag van € 20 en een maximum van € 25.000. Je kan bij Betnation al vanaf € 10 storten tot een maximaal bedrag van € 10.000.

Hoe maak je een account aan bij Betnation?

1

Klik op "Naar Casino" in deze review.

Bovenaan de review van CasinoNieuws.nl vind je de knop NAAR CASINO. Wanneer je daarop klikt word je doorverwezen naar de website van Betnation.

Als je via CasinoNieuws.nl een account aanmaakt bij Betnation, krijgt CasinoNieuws.nl een bijdrage van Betnation voor onze diensten, zoals deze uitleg. CasinoNieuws.nl verdient dus een beetje geld en jij krijgt gewoon de beste bonus. Win-win, toch?

2

Begin met registreren.

Door op de oranje REGISTREER button bovenaan de pagina te klikken, begin je met de registratie bij Betnation.

3

Vul je e-mailadres in.

Op deze pagina moet je je e-mailadres en je paswoord invullen. Je e-mailadres is direct je inlognaam.

Wanneer je de verplichte vakjes hebt aangekruist, kan je op de oranje button met doorgaan drukken.

Vergeet niet de Algemene Voorwaarden door te nemen en te accepteren.

4

Verifieer je gegevens

In het volgende scherm moet je een officieel document, zoals je paspoort of Nederlands rijbewijs, scannen waarmee het casino je identiteit kan vaststellen. Dit kan op twee verschillende manieren.

Manier 1: Via je mobiele telefoon, dit is de aanbevolen methode.

Manier 2: Via de camera van je desktop of laptop.

5

Scan je document.

Wanneer je het benodigde document, zoals bijvoorbeeld je paspoort, via je mobiele telefoon wil doorsturen, krijg je een QR-code. Scan deze, om vervolgens een scan van je document te maken en automatisch door te sturen naar Betnation.

6

Verificatie is voltooid.

Zodra het casino je document heeft goedgekeurd, zie je een melding op je mobiele telefoon met “Verificatie is voltooid”. Je kan nu de applicatie op je mobiele telefoon stoppen, en je zal weer doorverwezen worden naar de pagina van Betnation op je mobiele telefoon, tablet, desktop, of laptop.

7

Bevestig je gegevens.

Wanneer je identiteit geverifieerd is, zie je op je scherm enkele gegevens van jezelf staan. Controleer deze altijd goed, en bevestig dat deze overeenkomen met je identiteitsgegevens.

Zijn de gegevens goed, druk dan op DOORGAAN MET. Wanneer je foutieve gegevens signaleert, kan je deze aanpassen met de knop “bewerken”. Ook kan je je document opnieuw scannen indien gewenst.

Een iDIN-check is een extra stap, die niet altijd hoeft. Kloppen je gegevens, dan kan je deze stap ook overslaan.

iDIN is een dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank kunnen.

8

Vul je limieten in.

Op deze pagina kan je de limieten invullen op het gebied van:

  • Stortingen
  • Saldo
  • Sessieduur

Kies voor bedragen en tijdens die bij je passen.

9

Verificatie via e-mail.

Nu je al deze stappen goed hebt doorlopen krijg je een e-mail van Betnation op het adres wat jij hebt ingevuld. Om het e-mailadres te bevestigen moet je op de link klikken in de ontvangen mail van Betnation.

Mocht je de e-mail van Betnation niet direct zien, controleer dan even of hij niet in je spamfolder terecht is gekomen.

10

Kies je stortingsbonus.

Zodra je account helemaal klaar is, krijg je bij Betnation de keuze uit twee verschillende welkomstbonussen voordat je voor het eerst een storting doet:

  • Tot 500 gratis free spins
  • Tot € 100 tegoed

Het is niet verplicht om een van deze bonussen te kiezen, wil jij geen welkomstbonus dan hoef je niets aan te klikken.

In dit scherm kan je ook je eerste storting doen met iDeal. Er geldt een minimale storting van € 10 en een maximale storting van € 10.000

Let op: De stortingsbonus zijn alleen beschikbaar voor personen van 24 jaar of ouder, die niet zijn uitgesloten van bonussen.

Veelgestelde vragen

Betnation is een oer-Hollands online casino dat op 18 oktober 2022 online ging in Nederland. Met een focus op de casino spellen, kun je er terecht voor een zeer uitgebreid aanbod online gokkasten en live casino spellen.

Ja, Betnation heeft vergunning van de Kansspelautoriteit. Bovendien is het gokbedrijf achter Betnation een Nederlands bedrijf en ook de website kreeg een oer-Hollands karakter.

Betnation heeft een groot aanbod aan casinospellen. Je vindt er honderden online gokkasten van 20 verschillende providers. Daarnaast heeft het ook zeer ruim aanbod live casino spellen van drie verschillende providers en is daarmee een van de vijf grootste live casino’s.

Ja, Betnation heeft ook heeft een aantal live casinospellen met een Nederlandse host. Deze zijn te herkennen aan de Nederlandse vlag in de rechterbovenhoek van het spel in het Live Casino menu.

Ja, dit oer-Hollandse online casino is sinds september 2022 legaal in Nederland. De website is sinds oktober 2022 online. Daardoor kun je rekenen op een online casino site die volledig in het Nederlands wordt aangeboden en uiteraard ook iDEAL als betaalmethode heeft.

BetCity wordt geëxploiteerd door Smart Gaming B.V., dat de eigenaren deelt met Bitcoinmeester. Smart Gaming B.V. was qua online gokken nog niet eerder actief op de Nederlandse kansspelmarkt.

Ja, omdat Betnation een legaal online casino is in Nederland en een vergunning van de Kansspelautoriteit heeft, mag Betnation iDEAL als betaalmethode aanbieden. Uiteraard is iDEAL ook op de Nederlandse kansspelsite de belangrijkste betaalmethode.

Wanneer jij je registreert bij dit Nederlandse online casino, vragen ze om een paspoort, of andere vorm van identificatie.

 

Nee, Nederlanders hoeven sinds 1 oktober 2021 geen kansspelbelasting af te dragen. Betnation betaalt over haar bruto speelresultaat (alle inzetten minus alle uitbetalingen) zelf belasting. Je hoeft je ook niet druk te maken over inkomstenbelasting over je gokwinsten in Nederland. Alleen als je heel erg veel wint, kan het zijn dat je vermogensbelasting betalen.

Veelgestelde vragen over bonussen

De welkomstbonus bij Betnation bestaat uit free spins. Het is afhankelijk van hoeveel jouw eerste storting is. De minimale storting is € 10, en de maximale hoeveelheid free spins is 500 bij een storting van € 500 of meer.

Details

Bedrijfsgegevens
Eigenaar

Smart Gaming B.V.

Adres

Thailandlaan 6
1432 DJ
Aalsmeer
Nederland

Vergunningsnummer

1949

Vergunning sinds

13 september 2022

Vergunning tot

12 september 2027

Software providers
Licenties

Betaalmethoden

Beschikbare bonussen

Welkomstbonus

tot 500 gratis spins.

Pak de bonus

Welkomstbonus

Tot 10% van je eerste storting tot maximaal € 100.

Pak de bonus

Welkomstbonus

Stort minimaal €10 en ontvang €10 tegoed.

Pak de bonus

Beschikbare spellen

Contact & support

Livechat

Betnation heeft een livechat op de website. Die bereik je door aan de bovenkant van het scherm op het tekstballonnetje met het vraagteken er in te klikken.

E-mail

De klantenservice van Betnation is te bereiken via [email protected]

Telefoon

Via het nummer 0297 799 502 kan je in contact komen met de agents van Betnation.

Uitleg beoordelingen

Naam Antwoord Weging / Factor
Minimale storting voor bonus €10 tot €19 9
Bonuspercentage tot 100% 6
Rondspeelvoorwaarden 20x of minder 10
Subtotaal: 8.3
Maximale inzet per spin €5 of hoger 1
Free spins waarde 20 euro storting €0 tot €2 0.9
Max uitbetaling bonus Nee 1
Uitgesloten gokkasten 0 tot 5% 1
Reload bonus 1 per week Ja 1
Totaal: 7.5
Naam Antwoord Weging / Factor
Gokkasten (aantal premium providers) 8 4
Sportwedden Nee 5
Poker Nee 5
Bingo Nee 5
Aantal tafels Live Casino 50 of meer 10
Taal Live Casino Exclusieve NL tafels 10
Subtotaal: 6.5
Totaal: 6.5
Naam Antwoord Weging / Factor
Vergunning Kansspelautoriteit, Nederland 10
Eigenaar EU, eigenaren bekend 9
Responsible gaming Vergunning Nederland 10
Subtotaal: 9.7
Spelerstegoeden afgescheiden Ja 1
Samenwerking met CasinoNieuws Nee 0.9
Totaal: 8.7
Naam Antwoord Weging / Factor
Beste betaalmethode iDEAL 10
Uitbetalingslimiet Geen 10
Snelheid uitbetalingen 1-2 dagen 8.5
Subtotaal: 9.5
Minimale storting €10 1
Administratiekosten uitbetaling Nee 1
Totaal: 9.5
Naam Antwoord Weging / Factor
Bereikbaarheid klantenservice 24 uur per dag 10
Algemene voorwaarden Nederland 10
Subtotaal: 10
Boete voor inactiviteit Nee 1
Nederlandstalig klantenservice Ja 1
Beschikbare helpdesks Live chat 1
Totaal: 10