Dinsdag 29 november 2022

Speel bewust
Home Reviews ComeOn
  • Free spins bij eerste drie stortingen
  • Groot aanbod
  • Nederlands Live Casino
  • Nog geen sportsbook
  • Geen exclusieve gokkasten

ComeOn is een online casino met haar hoofdkantoor in Malta. Het moederbedrijf heeft in totaal 17 verschillende online casino’s en is een speler van formaat in de wereld van online casino’s. ComeOn is sinds 25 oktober 2022 operationeel op de Nederlandse markt.

ComeOn werd in 2008 opgericht maar als zelfstandig online casino werd het pas in 2010 gelanceerd. Inmiddels heeft hun moederbedrijf nog vele andere merken, maar ComeOn blijft hun paradepaardje. Het online casino kreeg in september 2022 als 20e partij een vergunning van de Kansspelautoriteit (Ksa), waardoor de terugkeer in Nederland een feit is. ComeOn is sinds 25 oktober 2022 live in Nederland.

Spelaanbod en software ComeOn

ComeOn draait in Nederland op het ORYX-platform, software die ook door diverse andere online casino’s wordt gebruikt. Daarom zal het bekend aanvoelen voor mensen die vaker online gokken.

Het online casino heeft een uitgebreid spelaanbod en maakt gebruik van een groep bekende softwareproviders. Net als de concurrentie maken ze namelijk niet hun eigen spellen, maar bieden ze spellen van andere bedrijven aan.

Sportsbook

Op de internationale markt heeft het bedrijf ook een sportsbook. De software achter het sportsbook van ComeOn is SBTech, tegenwoordig onderdeel van DraftKings. SBTech stuurt ook andere bekende sportsbooks aan, en is een concurrent van bijvoorbeeld Kambi wat in Nederland veel gebruikt wordt.

Maar vooralsnog zal ComeOn in Nederland geen sportsbook op haar site aanbieden. Het online casino heeft namelijk geen vergunning voor het aanbieden van weddenschappen. Het is de verwachting dat het wedden op sport in het derde kwartaal van 2023 mogelijk zal zijn bij ComeOn.

Casino en gokkasten

ComeOn biedt daarnaast spellen en gokkasten van bekende providers aan zoals Pragmatic Play, Play’n’GO, en Gamomat . Een volledig overzicht van alle softwareproviders die ze hebben, vind je onderaan deze review. Veel van deze spellen zijn ook gratis uit te proberen.

Live Casino

Voor haar Live Casino maakt ComeOn gebruik van verschillende providers. Evolution, de marktleider op het gebied van Live Casino, levert bekende spellen als Gonzo’s Treasure Hunt, Crazy Coin Flip, en XXXtreme Lightning Roulette. Pragmatic Play (Boom City Live, Super8 Baccarat) en Playtech (Quantum Roulette, Quantum Blackjack) worden ook aangeboden bij de internationale versie van ComeOn.

In Nederland zal het Live Casino aanbod beschikbaar zijn via Evolution, Pragmatic Play en Stakelogic Live. Het casino heeft een Nederlandse studio bij Stakelogic in Eindhoven.

ComeOn biedt een tweetal branded Nederlandse Blackjack tafels aan, en een branded live roulette tafel.

ComeOn Bonussen

Welkomstbonus

Nieuwe spelers van 24 jaar en ouder krijgen bij ComeOn een welkomstbonus. Deze bonus bestaat uit 150 free spins met een waarde van € 0,20 per spin voor drie verschillende gokkasten:

De winst uit de free spins kun je opnemen zodra je je storting 1x hebt rondgespeeld. Om in aanmerking te komen voor de free spins, moet je wel eerst minimaal € 20 gestort hebben.

Buiten de welkomstbonus werkt ComeOn ook nog met free spins bonussen en

ComeOn Group

Het moederbedrijf luistert naar de veelzeggende naam ComeOn Group. Het op Malta gevestigde moederbedrijf beheert in totaal 17 verschillende merken, allemaal gericht op een specifieke markt. De merken die geëxploiteerd worden door de groep zijn als volgt:

  • ComeOn
  • Get Lucky Casino
  • Hajper
  • CasinoStugan
  • Snabbare
  • Cherry Casino
  • Folkeriket
  • Mobilautomaten
  • SunMaker
  • SunnyPlayer
  • LylloCasino
  • Suomikasino
  • MobileBet
  • Nopeampi
  • NorgesSpill
  • PZBuk
  • Galaksino

Het bedrijf heeft vergunningen in Denemarken, Malta, en Zweden. Tot 2019 was het ook actief in het Verenigd Koninkrijk met een vergunning van de Gambling Commission. In 2019 gaf het die vergunning op, naar eigen zeggen om zich te gaan richten op markten waar meer potentie in zat.

Videouitleg ComeOn

Hoe maak ik een account aan bij ComeOn?

1

Klik op de ComeOn review op "Naar casino".

In deze review zie je bovenaan een blauwe button met Naar casino. Zodra je hier op drukt word je direct naar de website van ComeOn gestuurd.

2

Klik op de groene "Registreer" button.

Zodra je op de pagina van ComeOn beland bent, zie je rechtsboven een groene button met de tekst Registreer.

3

Maak een account aan.

Je kan vervolgens een account aan maken door middel van je e-mailadres en een wachtwoord.

 

Vergeet niet de box met Ik heb de Algemene voorwaarden gelezen en aanvaard aan te vinken. Pas dan kan je verder met het registratieproces.

4

Verifieer je gegevens door een document te scannen.

Om je identiteit aan te tonen, moet je een officieel identiteitsdocument scannen. Klik op doorgaan om hier mee te beginnen.

Alle gegevens worden versleuteld en veilig verzonden.

5

Scan je document.

Je hebt twee verschillende manieren om het document te uploaden zodra je een account op je PC maakt.

  • Via de mobiele telefoon
  • Via de PC

 

Het wordt door ComeOn aanbevolen om het via de mobiele telefoon te doen, vanwege de betere fotokwaliteit.

6

Scan de QR-code.

Als je voor de optie via de mobiele telefoon kiest, dan krijg je een scherm met een QR-code. Scan deze QR-code met je mobiele telefoon.

7

Scan je document met de camera van je mobiele telefoon.

Je kan een van de volgende drie documenten vastleggen met de camera van je mobiele telefoon:

  • Rijbewijs
  • ID kaart
  • Paspoort

8

Fotografeer de achterkant van het document.

Draai het document om en fotografeer met de camera van je mobiele telefoon de achterkant van het document.

Zodra het insturen van het document voltooid is, krijg je een melding op je mobiele telefoon.

9

Bevestig je gegevens.

Kijk of je gegevens overeenkomen met de officiële gegevens. Kloppen deze, druk dan op de oranje button Ik bevestig. Kloppen de gegevens niet, druk dan op Opnieuw scannen.

10

Voer je persoonlijke data in.

Nu je naam en geboortedatum geverifieerd is, moet je nog de volgende informatie doorgeven:

  • Geslacht
  • Mobiele telefoonnummer
  • IBAN
  • Postcode + huisnummer

11

Bepaal je limieten.

Nadat je al je gegevens hebt ingevuld kom je in een nieuw scherm waarin je je limieten moet instellen.

Hier moet je aangeven hoeveel geld je maximaal per maand kan storten, hoeveel geld er maximaal op je balans kan staan, en hoeveel uur je maximaal per dag ingelogd kan zijn met je account.

Heb je de limieten ingesteld, druk dan op de groene update button.

12

Verifieer via je e-mail.

ComeOn heeft een registratielink naar je opgegeven e-mail adres gestuurd. Klik op deze registratielink.

Let op! De e-mail kan in je spambox zitten.

Mocht je de e-mail alsnog niet vinden, neem dan contact op met het support team van ComeOn.

13

Doe een storting.

Zodra je op de link van de registratiemail hebt gedrukt, kan je je eerste storting doen.

Je kan via iDEAL minimaal € 5 en maximaal € 5.000 (of je aangegeven stortingslimiet) storten. Dit moet wel vanaf het IBAN rekening dat bij ComeOn bekend is gebeuren.

Onderin het scherm kan je het gewenste bedrag invoeren, en vervolgens kan je op Storting drukken.

Als nieuwe speler van 24 jaar en ouder krijg je een welkomstbonus zodra je de eerste keer stort. De minimale storting hiervoor is € 20. Zorg dan wel dat je de welkomstbonus van 50 free spins aan hebt geklikt.

 

14

Kies je bank.

Zodra je op Storting hebt gedrukt, kom je in een nieuw scherm. Kies dan de bank uit waarbij jij je rekening hebt lopen. In dit voorbeeld maken we gebruik van de ING.

Klik vervolgens op Doorgaan naar ING.

15

Open je mobiel bankieren app van je bank.

Open de mobiel bankieren app, en scan de QR-code die op het scherm van je computer staat.

16

Rond de betaling af.

Controleer of het bedrag klopt en druk op Betaling afronden. Je wordt dan vanzelf weer teruggestuurd naar de website van ComeOn.

Wanneer de betaling gelukt is, verschijnt er een groen vinkje op je scherm.

17

De aanbetaling is verwerkt.

Nu je weer op de website van ComeOn zit, krijg je een pop-up dat de storting van iDEAL is geslaagd. Druk op de groene Ok button om verder te gaan.

18

De registratie is succesvol afgerond.

Het registratieproces is goed verlopen en je hebt nu een account bij ComeOn. Je kan direct spelen in het online casino. Druk op de groene button Begin met spelen om naar het casino te gaan.

ComeOn in Nederland

ComeOn was een van de eerste grote bedrijven die in Nederland een boete kreeg van de Kansspelautoriteit. Al in 2014 moest het € 180.000 betalen. Het bedrijf ging tegen die beslissing in beroep en vocht het uiteindelijk uit tot de Raad van State. Daar haalde het bedrijf uiteindelijk niet haar gelijk en het moest overgaan tot betalen.

Veelgestelde vragen

Ja, het is volledig legaal om bij ComeOn te spelen. Het online casino heeft sinds september 2022 een vergunning van de Kansspelautoriteit gekregen. Sinds 25 oktober 2022 is ComeOn live in Nederland

Nee, op dit moment is het nog niet mogelijk om bij ComeOn te wedden op sport. De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2022 er een sportsbook beschikbaar komt op de website.

Ja, je krijgt bij ComeOn een welkomstbonus als je 24 jaar of ouder bent. De welkomstbonus krijg je door een eerste storting van minimaal € 20 te doen. Je krijgt dan 50 free spins die zijn in te zetten op Gonzo’s Quest Megaways

De twee volgende stortingen van minimaal € 20 geven je 2 x 50 free spins op Fairy Dust en Runner Runner Megaways.

Ja, ComeOn heeft een live casino waar het spellen van de volgende drie providers aanbiedt:

  • Evolution Gaming
  • Pragmatic Play
  • Stakelogic Live

ComeOn biedt ook Nederlandse livetafels aan, die worden gehost vanuit de Stakelogic Live studio in Eindhoven.

Details

Bedrijfsgegevens
Moederbedrijf

Co-Gaming Limited Casinos

Hoofdkantoor

3rd Floor, Spinola Park, Triq Mikiel Ang Borg, St.Julians, SPK 1000, Malta

Opgericht

2008

Zustermerken

CherryCasino, CasinoStugan, Get Lucky, Hajper

Nederlandse entiteit

Tulipa Ent Limited

Vergunningsnummer

2165

Vergunning verkregen:

6 september 2022

Vergunning geldig tot:

5 september 2027

Software providers
Licenties

Betaalmethoden

Beschikbare bonussen

150 free spins

50 free spins per storting voor de eerste 3 stortingen (Gonzo's Quest Megaways, Fairy Dust, Runner Runner Megaways)

Pak de bonus

Beschikbare spellen

Contact & support

Email

[email protected]

Livechat

24/7 bereikbaar

Telefoon

+31 (0) 800 4433333

Uitleg beoordelingen

Naam Antwoord Weging / Factor
Minimale storting voor bonus €20 8
Bonuspercentage tot 100% 6
Rondspeelvoorwaarden 20x of minder 10
Subtotaal: 8
Maximale inzet per spin €5 of hoger 1
Free spins waarde 20 euro storting €3 tot €10 0.95
Max uitbetaling bonus Nee 1
Uitgesloten gokkasten Meer dan 10% 0.5
Reload bonus 1 per week Nee 0.9
Totaal: 3.4
Naam Antwoord Weging / Factor
Gokkasten (aantal premium providers) 7 3,5
Sportwedden Nee 5
Poker Nee 5
Bingo Nee 5
Aantal tafels Live Casino 50 of meer 10
Taal Live Casino Geen NL tafels 5
Subtotaal: 5.5
Totaal: 5.5
Naam Antwoord Weging / Factor
Vergunning Kansspelautoriteit, Nederland 10
Eigenaar EU, eigenaren bekend 9
Responsible gaming Vergunning Nederland 10
Subtotaal: 9.7
Spelerstegoeden afgescheiden Ja 1
Samenwerking met CasinoNieuws Ja + niet-werkend 0.95
Totaal: 9.2
Naam Antwoord Weging / Factor
Beste betaalmethode iDEAL 10
Uitbetalingslimiet Geen 10
Snelheid uitbetalingen 1-2 dagen 8.5
Subtotaal: 9.5
Minimale storting €10 1
Administratiekosten uitbetaling Nee 1
Totaal: 9.5
Naam Antwoord Weging / Factor
Bereikbaarheid klantenservice 24 uur per dag 10
Algemene voorwaarden Nederland 10
Subtotaal: 10
Boete voor inactiviteit Nee 1
Nederlandstalig klantenservice Ja 1
Beschikbare helpdesks Live chat 1
Totaal: 10